İstanbul Düğün Mekanları Fiyat Değişiklikleri

İstanbul’da Anadolu ve Avrupa Yakası olmak üzere iki farklı yakanın da ortalama İstanbul düğün mekanları fiyatları için incele gerçekleştirdik. Seçeceğin düğün mekanı ile ilgili her bir ayrıntı ve konsept fiyatlara yansır. Tarihi mekanda gerçekleştirilen düğün ile, kır düğünü arasında büyük olmasa da fiyat açısından farklılıklar bulunmaktadır.

Senin için en uygun düğün salonunu bulmak adına hazırladığımız bu yazımızda, istanbul düğün mekanları için davetli kapasitesi, kişi başı ücreti, pakete dahil ve harici olan ekstraların maliyet tablosunu çıkarıyoruz. Bunların haricinde yemekli ya da yemeksiz düğün seçeneklerini de fiyatlard belirteceğiz.

Firmaların fiyat politakasında en büyük değişken düğün tarihleridir. Yapacağınız düğün için erken rezervasyon fiyatları büyük oranda düşürür. 1 yıl öncesinden alınan tarihle, 2 ay öncesinden alınan düğün tarihi arasında büyük fiyat farkı olur. Bu nedenle düğün tarihini olabildiğince erkenden almaya çalışmalısınız. Bir diğer önemli faktör de mevsimsel durumlardır. Örneğin yaz mevsimi çok daha rağbet alan mevsim olduğu için, fiyatlar da yüksektir. Kış düğünleri ise, gelin ve damat adaylarının talep olarak daha az yöneldiği mevsim olduğu için fiyatlar da bu doğrultuda çok uygun hale gelir.

İstanbul Düğün Mekanları Fiyatları

Düğün Salonları
İstanbul düğün mekanları fiyatları

İstanbul düğün mekanları fiyatları için değişkenlikler genellikle davetli kapasitesi ile ilgilidir. Davetli sayısına göre belirlenen kişi başı fiyatı çarpılarak hesaplanan bütçe evlenecek çiftlere yansıtılır. Tabii kişi başı fiyatının haricinde mekanda bulunan ekstra masraflar da fiyatları yukarıya çekebilir.

İstanbul için konuşmak gerekirse, düğün salonları veya mekanlarının ortalama davetli kapasitesi 500 ve 1000 kişi arasında değişir. Bu salonlarda fiyat yemekli menü seçeneğiyle beraber 50 TL ortalamasında seyreder. Düğün salonlarının menü tadımı, gelin yolu gibi hizmetleri genellikle pakete dahil hizmetler olarak geçer. Haricen fiyat olarak yansıyan ekstra masraflar ise, ışık, müzik, orkestra gibi hizmetlerdir. Belki de dışarıdan organizasyon firması değil de düğün firmasıyla bu ihtiyacını gidermek istersen o da ekstra masraf olarak karşına çıkacaktır.

Tüm bu bilgilerin ışığında İstanbul düğün mekanları için ortalama düğün maliyetini -davetli sayısını 400 olarak hesaplarsak- en iyi ihtimalle 15 bin TL civarında bulabiliriz.

Otel Düğünleri İçin Durum Aynı mı?

İstanbul Düğün Salonları
Otelde Düğün

Oteller düğün törenleri için her zaman rağbet gören mekanlar arasında yerini almıştır. Lüksün, asilliğin ve ihtişamın en belirgin özelliklerini taşıyabilen bu mekanlarda düğünler de oldukça bütçe konusunda gelin ve damat adaylarını zorlayacak cinsten olmuştur. Elbette belirlenen bütçenin üstüne de çıkılması olağandır. Ancak kusursuz ve nizami bir tören, davet için de oteller gerçekten profesyonellik açısından elverişlidir. Bu sebeple de fiyatları düğün salonlarına nazaran bir tık daha yukarıdadır.

Otellerin en büyük avantajlarından olan kokteyller menü seçenekleri arasında bulunurken, alkol gibi ekstra hizmetler de yerini alır. Manzaralı, harika bir ambiyansı olan otelde düğünü gerçekleştirmek istiyorsan aşağı-yukarı fiyatların neler olduğuna bakalım:

Otellerin davetli kapasitesi elbette önemlidir. Ancak birçok otelin farklı oturma planı ve tören için belirlenen alanların çeşitliliği fark yaratan unsurlardır. Bu farklılıklar otelden otele değiştiği için fiyatlar da fazlaca değişkenlik gösterir. Buna rağmen yine de her otelin belirli bir fiyat ortalaması yakalamak münkündür. 2000 kişi davetli alabilecek kapasitede otel bulunabilirken, çok daha küçük oteller de bulunabilir. Biz bunun ortalamasını alalım.

Menüde kokteyle yer verdiğinizi, menüye yemek de eklediğinizi düşünerek kişi başı fiyatı 150 TL olarak belirleyebiliriz. Otellerde yine düğün salonlarında olduğu gibi pakete dahil hizmetler için masraf ödemezsin. Nikah masası süslemeleri ve özellikle DJ gibi kalemler ekstra hizmete dahil edilmezler. Otellerin ayrıcalıkları arasında yer alan hoş geldin kokteyli ve kahvaltı da bu hizmetlerin arasında yer alır.

Ekstra masraflara gelecek olursak her zamanki gibi ses ve ışıklandırma ilk sırada görülür. Yine canlı müzik istersen, ayrıca ücret ödemen gerekecektir. Otellerin sunduğu hizmetlerden bir diğeri de gelin hamamı, spa seçenekleridir. Bunlar da ne yazık ki ekstra masraflar arasındadır.

Düşünüp taşındınız, bütçenizi ayarladınız ve eşinle beraber dediniz ki “Kesinlikle otelde düğün gerçekleştireceğiz.” O halde davetli sayısını belirleyelim. Diyelim ki 400 davetliniz olacak. İstanbul düğün mekanları arasında otellerdeki düğün maliyetin 50 bin TL civarında olacaktır.

İstanbul Düğün Mekanları Fiyatları: Kır Düğünleri

Kır Düğünü Fiyatları
Kır düğünleri maliyeti

Birçok gelinin hayalini süsleyen kır düğünleri ekonomik anlamda biraz zorlayacak cinsten mekanlar arasındadır. Doğa ile iç içe, yeşillikle bütünleşilen bu mekanlarda düğün yapmak, unutulmaz olduğu kadar, fiyat olarak da yüksektir. Beykoz ve Sarıyer başta olmak üzere kır düğünleri için birçok mükemmel ilçenin bulunduğu İstanbul’da kır düğünü yapmak ortalama maliyeti nedir, ona bakalım.

İstanbul düğün mekanları 2020 yılı için hazırladığımız fiyat listelerinde kır düğünlerini inceliyoruz. Yapacağınız kır düğününde birçok ekstra hizmet bulunduğunu hatırlatalım. Kır düğünlerinin olmazsa olmazları arasında yerini alan kalemler genellikle ekstraya kaçabilmektedir. Bu fiyat politikasına göre hareket edersek çok daha iyi bir sonuç elde edebiliriz.

Kır düğünlerinin genellikle davetli kapasitesi 2000 kişiye kadar yükselir. Bu mekanlar havuz başı, iskele gibi alanları kapsayabilir. Kır düğünlerinde kişi başı fiyatı davetli sayısına göre iyimser fiyat alır. Ne kadar çok davetli varsa aslında ödenen ücret de, az kişi içeren düğüne göre daha uyguna gelir. Bu durumu matbaada bastırılan herhangi bir kartı örnek vererek daha iyi açıklayabiliriz. Yemekli bir kır düğünü düşünüyorsanız, kişi başı fiyat ortalama olarak 150 TL olacaktır. Bu fiyatlara havai fişek, karşılama hostesi gibi kalemlerin dahil olduğunu belirtelim.

Tabii ki ses, ışık, orkestra gibi hizmetler fiyat dahilinde olmayacaklardır. Ayrıca dışardan veya içerden anlaştığınız video, fotoğraf gibi hizmetler de ekstra masraflar olarak karşınıza çıkıyor.

İstanbul düğün mekanları içinde kır düğünü maliyeti 500 kişilik bir davetli kapasitesi için 50 bin TL civarındadır.

Tarihi Mekanlar İçin Fiyatlar

Tarihi Düğün Salonları Fiyatları
Tarihi mekanlarda fiyatlar

Çok daha nostalji, tarihi güzelliklerin olduğu bir düğün mü hayal ediyorsun? Buradaki tek alternatif olan tarihi mekanlar en iyi seçenek olacak. Unutulmaz kareler elde edebileceğin bu mekanlarda davet, düğün, nişan, balo gibi her türlü organizasyona adım atabilirsin.

İstanbul düğün mekanları arasında tarihi mekan konsept açısından en ideal illerden bir tanesi. Yemekli düğünler, kokteyl içerikli menüler ve harika manzaralar eşliğinde düğünü gerçekleştireceksen bütçeni de ona göre ayarlaman gerekiyor. Tarihi mekanlarda davetli kapasitesi gerçekten büyük değişiklik gösterir. Çok daha küçük ve şirin mekanlar bulabilirken, 1000 kişiye kadar alanı olan mekanlar da bulabilirsin.

Kişi başı fiyatlar mekanın özelliklerine, tarihi dokuların eskiliğine ve güncelliğine kadar çok farklı detaylar sebebiyle değişkenlik gösterir. Ortalama olarak kişi başı fiyatı 250 TL civarındadır.

Pakete dahil edilen hizmetler diğer düğün mekanlarının içerikleriyle hemen hemen aynıdır. Ancak ekstra masraflar arasında kesinlikle almak isteyeceğin kalemler bulunur. Bunun içinde en belirgini ve zaruri olanı servis ücretleri ve vale hizmetidir.

Tarihi mekanlarda düğün gerçekleştirmek bütçe konusunda sizi en çok zorlayacak konseptler arasındadır. 200 kişilik bir düğün gerçekleştireceğinizi düşünürsek, ortalama fiyat 60 000 TL civarında olacaktır.

Yorum Yap

Your email address will not be published.