Damat yüz tipine uygun sakal modelleri ile ilgili makalemizi okuyarak düğüne hazırlığınızı tamamlayın!. Yüz şekli, kullanılacak sakalın belirlenmesinde sizi bir adım öne taşıyabilir. Yazımızda stilinizi ortaya koyacağınız sakal modelleri ile alakalı önerilere yer vereceğiz. Damatlar için Damatlar için yüz tipine uygun sakal modelleri yazımız size yardımcı olacaktır. Yüz tipine uygun sakal modellerinden kendinize uygun birisini seçebilir, alternatifleri değerlendirebilirsiniz.

Damat için Yüz Tipine Uygun Sakal Modelleri

yuz sekline gore damat sakal modelleri

Size yakışan bir sakal tipine karar vermeden önce, yüz şeklinizi belirlemeli ve sahip olduğunuz yüz karakterine uyumlu bir sakal modeli seçmelisiniz. Aşağıda bazı yüz tipleri için önerdiğimiz modelleri listeledik. Bazı modelleri uygulamak için düğün gününden en az 1 ay önce kendinizi hazırlamanız gerekeb

Kare Yüz Şekli için Damat Sakal Modelleri

Kare yüz tipine sahip olan erkekler için tercih edebilecekleri sakal modeli yüzü kaplayan stildir. Bu stili elde etmek için birkaç hafta sakal uzatılır ve olabildiğinde sakal kısa bırakılır. Yüzü kaplayan sakal modeli yüzü kaplar. Çok fazla bakım gerektirmemesi de modelin sıkça tercih edilmesini sağlıyor. Sadece düğün günü için değil, sonrası için de tercih edebileceğiniz bir model.  Ünlülerden bu sakal stilini kullanan isim ise David Beckham’dır.

Dikdörtgen/Uzun Yüz Tipine Uygun Damat Sakal Modelleri

Dikdörtgen/uzun yüz tipine sahip olanlar oval görüntülü sakal modellerini alternatifleri arasında değerlendirebilir. Yüzünüzdeki uzun görüntünün biraz daha yuvarlağa dönüşmesini sağlamak için kirli sakal akıllıca bir seçim olacaktır. Kirli sakal gibi sakal stilleri, yüzün az köşeli görünmesini sağlar. Birkaç hafta sakal bıraktıktan sonra şekil verip; sonra birkaç günde bir tıraş olarak stili koruyabilirsiniz. Oval sakal modelini kullanan ünlü Tom Ford’dur.

Yuvarlak Yüz Şekli için Sakal Modelleri

Yuvarlak yüz tipine sahip olan erkekler sakallarına oval şekil verebilir. Bu stiller birkaç farklı tipte olabiliyor. Erkeğin yuvarlak yüz tipini kapatmayacak stiller seçmesi önemli bir faktör. Yuvarlak ve narin yüz hatlarına sahip olanlar ağız ve boyun kısmını tıraş etmeli, sakalıysa olabildiğinde uzatmalıdırlar. Belli bir uzunluğa ulaşan sakal makas ve tıraş bıçağıyla düzeltilir. Yuvarlak yüz tipine sahip olan Kanye West’in stili olan sakal modelinde favori kullanılmaz ve saçlar kısa kestirilir.

Üçgen Yüz Şekli için Sakal Modelleri

Yüz şekli üçgen görünümde olan erkeklerin çeneleri de aynı yapıya sahip olduğundan, bu yüz tipinde olan erkekler için dolgun sakal öneriliyor. Dağınık bir saç şekliyle istenilen hoş görünüm kazanılacaktır. Bıyık orta yoğunlukta bırakılır. Dolgun sakal modelini yüzünüze tam olarak oturtabilmeniz için çenenizden ustura yardımıyla az kesimler alınmalı, yanaklar ve favorilerse çizgiler şeklinde bırakılmalı ve birkaç mm uzatılmalıdır. Üçgen yüz tipi olan ve dolgun sakal modelini kullanan Ryan Gosling’in sakal modelini örnek alabilirsiniz.

Yorum Yap

Your email address will not be published.