Düğün Fotoğrafçısı Nasıl Seçilmeli?

Düğün fotoğrafları seneler sonra bile açıp bakıldığında güzel anıları hatırlatır. Çiftler çocuklarına düğün fotoğraflarını göstermekten çok keyif alın. Aynı zamanda çocuklar da anne babalarının bu mutlu günlerindeki fotoğraflarını incelemekten çok zevk alırlar. Seneler sonra hala çok yeniymiş gibi olabilmesi için iyi bir düğün fotoğrafçısı seçmek şarttır. Çünkü bütün güzel anılar artık o fotoğraflarda kalmıştır.

Düğün fotoğrafçısının Önemi Nedir?

Düğün fotoğrafçısı öncelikle çiftlerle çok iyi anlaşmalıdır. Her istediklerine hayır demek ya da her fotoğraf çekiminde terse düşmek çiftler ve fotoğrafçı arasındaki gerginliğe sebep olur.

Düğün fotoğrafları çekmek stresli ve yorucu olabilmektedir. Düğün fotoğrafçısının tarzı da bunda etkili olabilir. Her çift düğün fotoğrafı çekilirken telaşlı ve heyecanlı olur. Tecrübeli bir fotoğrafçı konuşması, tarzı ve tavrıyla çiftleri sakinleştirmesi gerekebilir. Düğün gününde çiftlerin daha mutlu olmasını sağlamalıdır.

Düğün fotoğrafçısıyla çiftler arasındaki etkili iletişim düğün fotoğraflarının çiftlerin isteğine göre olması için önemlidir. Düğün fotoğrafçısı her an çiftlerin yanında olan ve düğünün başlangıcından bitimine kadar çiftlerin yanında olan biridir. Sadece çiftlerle de değil, düğün fotoğrafçısının herkesle iletişimi iyi olmalıdır ki hem çalışanlar hem konuklar için sakin bir düğün günü yaşanabilsin.

Düğün fotoğrafçısı aynı zamanda doğal fotoğraflar yakalayabilmelidir. Bu yüzden düğün fotoğrafçısı seçerken tarzına dikkat etmek gerekir.

Düğün Fotoğrafçısı Seçilirken Dikkat Edilecekler

Düğün Fotoğrafçısı Seçilirken Dikkat Edilecekler
Düğün Fotoğrafçısı Seçilirken Dikkat Edilecekler

Düğün fotoğrafçısı seçimi çiftlerin istediği gibi düğün fotoğraflarına sahip olabilmesi için önemlidir. Seçim sırasında bazı konulara dikkat etmek gerekebilir.

  • Her fotoğrafçı referans üzerine çalışmaktadır. Tavsiye edildikten sonra fotoğrafçının çektiği fotoğraflarla, portfolyo incelemesi yapılarak tarzı belirlenebilir. Farklı fotoğrafçıların da çalışmalarını göz geçirmek, karar vermeyi kolaylaştırabilir.
  • Düğün fotoğrafçısıyla hizmetinin içeriği mutlaka konuşulmalıdır. Çekimi, mekan sayısı, video, mekanın yeri, fotoğraf düzenlemeleri, düğün klibi, albüm, baskısı, hazırlık aşamaları gibi hizmet içeriklerinin olduğundan emin olunması gerekir.
  • Fotoğraf çekimi için verdiği hizmetlerle beraber toplam bütçenin konuşulması da gerekir. Fotoğraf çekimleri beğenilen her fotoğrafçıdan fiyat belirleyip, buna göre karşılaştırma yapmak da çiftlerin işini kolaylaştırır.
  • Fotoğrafçı düğünden sonra fotoğrafları gösterirken sadece albüme koyacağı fotoğrafları değil de her fotoğrafı gösterdiğinden emin olunmalıdır. Albüm için ayrı bir çekim olması gerekmektedir.
  • Düğün günü damat ve gelin stresli olurlar. Hatta çiftin ailesi ve yakınları da gergin, telaşlı ve stresli olabilirler. Bu yüzden düğün fotoğrafçısının herkesle iyi bir iletişimin olması ve sabırlı olması önemlidir.

Düğün Fotoğrafçısının Tarzı Nasıl Olmalı?

Düğün fotoğrafları düğünden sonra ve seneler sonra albümler açıldığı zaman sanki o an düğündeymiş gibi hissettirmelidir. Bu konuda düğün fotoğrafçısı seçimi ve düğün fotoğrafçısının tarzı önemli bir konu olmaktadır. Düğün fotoğrafçısıyla beraber çalışmaya karar vermeden önce, fotoğrafçının çekimi ve tarzı iyi araştırılmalıdır. Tarzının düğün sahiplerine uygun olduğundan emin olunması gerekmektedir. Hatta bazı pozları birlikte karar vermek bile gerekebilir. Bu tür durumlarda anlaşmazlık çıkmaması gerekmektedir.

Düğün Fotoğrafçısının Tarzı Nasıl Olmalı?
Düğün Fotoğrafçısının Tarzı Nasıl Olmalı?

Kaliteli ve iyi bir düğün fotoğrafçısı, çiftleri yönlendirerek düğün günlerini daha eğlenceli ve güzel geçmesini sağlamalıdır. Hava koşulları düğün günü çekimlerin ışığını ve kalitesini belirleyebilir. Kötü hava koşullarında çiftlerin istediği gibi fotoğraflar ortaya çıkmayabilir. Bu gibi durumlarda tecrübeli ve kaliteli bir düğün fotoğrafçısı çiftlerin daha haberi olmadan çözüme ulaşır, güzel fotoğraf çekimlerine devam eder.

Renk, ışık ve kompozisyon bilgilerine hakim olan bir düğün fotoğrafçısının çektiği fotoğraflarda profesyonellik bariz bir şekilde görülür. Yaratıcı ve özgün bir düğün fotoğrafçısı düğünün mutlu geçmesini sağlar. Düğünden sonra çıkacak fotoğraflara bakıldığında güzel anıların yeniden yaşandığı hissini verir. Düğün fotoğrafı diğer çiftlerin pozlarından daha farklı ve özgünse kaliteli bir düğün fotoğrafçısıyla çalışıldığı belli olmaktadır.

Sık Sorulan Sorular

Düğün fotoğrafçısı tutmak zorunlu mu?

Düğün fotoğrafçısı zorunlu değildir ama profesyonel fotoğraf çekimi için yararlı olacaktır.

Düğün fotoğrafçısı ekstra ücret ister mi?

Önceden yapılan anlaşma kapsamında belirlenen fiyat geçerlidir, ekstra çekim ücretlendirmesi bulunmaz.

Yorum Yap