Yurtdışında Evlenme Avantajları

Değişen yaşam koşulları, erişilebilirliğin artması ve etkinliklerin klasik algılardan uzaklaşarak farklı şekillerde gerçekleştirilme isteği yurtdışında evlilik ve beraberinde yurtdışında evlenme avantajları gibi konuların gündem haline gelmesini sağlıyor. Uçak yolculuklarının geçmişe göre daha sık yapılması, farklı ülkelere erişimin kolay hale gelmesi gibi etkenler yurtdışında evlilik gerçekleştirmenin de kolay yollarla gerçekleşmesini sağlıyor. Ulaşımın kolay olması ve farklı mekan ve kültürlerin cazibesi Türkiye’de olduğu kadar dünya genelinde de birçok çiftin evliliklerini yurtdışında gerçekleştirmesini sağlıyor. Düğün gibi organizasyonlarda kalabalık gruplar bir araya gelerek keyifli bir gün geçirdikleri için bugünün özel olması, unutulmaz olması ve klasik düğünlerin bilindik havasından farklı olarak herkesin unutulmaz bir deneyim yaşaması için yurtdışında evlilik oldukça cazip hale geliyor.

Farklı deneyimler barındıran etkilerinden farklı olarak romantizmin de daha ön planda tutulma isteği özellikle Roma, Toskana, Paris gibi şehirlerin evlilik için sıklıkla tercih edilmesini sağlıyor. Çiftlerin Türkiye’de yoğun tempo ve karmaşa içinde düğün gününde herkesle ve kendileriyle ilgilenemedikleri bir düğün yaşamaktansa daha az kişi olmakla birlikte en yakınların gelebildiği ve kendilerini özel hissetmeleri yurtdışında evlenme avantajları arasında bulunuyor.

Yurtdışında Evliliğin Bütçe Avantajları

Evlilik organizasyonlarında başlangıç amaçları sade ve yalnızca en yakınların davet edildiği düğünler olsa da bu durum genellikle uygulanabilir olmuyor. Düğünden haberi olan uzak tanıdıklar da hem mutluluğa destek olmak hem de organizasyona katılmak için davetiye beklentisi içine girebiliyor. Tanıdıkların kırılmaması adına düğünler de bu durumda başlangıçta istenilen davetli sayısının çok fazla üzerine çıkabiliyor.

Yurtdışında Evliliğin Bütçe Avantajları
Yurtdışında Evliliğin Bütçe Avantajları

Kalabalık ortamlarda herkesi memnun etmek, ilgilenmek ve ihtiyaçlarının karşılanması gibi faktörler asıl düğün sahibi olan çiftlerin o gün eğlenmek ve günün tadını çıkarmak yerine bu etkenlere odaklanmasını kaçınılmaz kılıyor. Bu nedenle yurtdışında evlenme avantajları ile elde edilen olumlu sonuçlar ilk etken olarak kalabalık üzerinde oluyor. Yurt içinde yapılacak bir düğünde katılım yurt dışında yapılana göre çok daha fazla oluyor. Herkesin yurt dışına gitme imkanı olmayacağı için yalnızca en yakınların ve çiftlerin evlilik gününü paylaşması kalabalığın yorucu etkisinin güne yansımasının önüne geçiyor.

Kalabalık düğünlerde yoğunluktan farklı olarak davetli sayısına göre masraflar da artıyor. Bu durumda çiftler balayı ya da farklı ihtiyaçlarına ait masrafları bölerek düğün için harcadıklarında daha fazla keyif alacakları etkinliklerden bütçe ayırmak zorunda kalıyor. Yurtdışında evlenme avantajları bütçe konusunda da daha verimli harcamaların yapılmasını sağlıyor. Kalabalık bir ortamda farklı insanların ihtiyaçlarını ön plana koymaktansa, bütçeyi farklı kültür ve mekanlar içinde gerçekleşecek bir evliliğe ayırmak çiftlerin unutulmaz bir evlilik günü yaşamasını sağlıyor.

Yurtdışında Evliliğin Mekan Avantajları

Yurtdışında evlenmek; organizasyonun Roma, Vatikan veya Paris gibi lokasyonlarda yapılması o güne ait fotoğrafların da bambaşka bir ambiyansta olmasını sağlıyor. Yurtdışında sayısız tarihi ve doğal güzellik içinde, karmaşanın olmadığı bir organizasyonla evlenmek çoğu çifti yurt içinde yapılan düğünlere göre daha fazla mutlu ediyor.

Yurtdışında Evliliğin Mekan Avantajları
Yurtdışında Evliliğin Mekan Avantajları

İlginin yalnızca çiftte olması, farklı insanların evliliğe şahit olmaları ve kalabalık organizasyonlardan farklı olarak romantizmin çifti sarmalaması evlilik gününün en verimli ve olması gereken şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. İkonik yapılar önünde çekilen evlilik fotoğrafları, balayının organizasyondan sonra hemen başlaması, çiftin evlenirken de farklı ve ortak bir deneyim yaşamaları yurtdışında evlenmeyi oldukça cazip bir etkinlik haline getiriyor.

Yurtdışında Evlenmek İçin Gerekli Belgeler Neler?

Yurtdışı evlilik için gerekli belgeler ülkeden ülkeye değişmekle birlikte genellikle talep edilen belgeler aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Sağlık raporu
  • Fotoğraf
  • Kimlik ve pasaport
  • Evlilik beyannamesi
  • Evlilik ehliyet belgesi

Sağlık raporu evlenmek isteyen çiftin fiziksel veya zihinsel herhangi bir engelinin olmadığını ispatladıkları rapordur. Çiftin tanınabilirliği içinse birçok kurumda olduğu gibi son altı ay içinde çekilen fotoğraf gerekir. Konsolosluk işlemleri için çiftin kimlik ve pasaportlarının asıllarıyla beraber fotokopilerini de yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Çiftlerin yurtdışında evlenmek istediklerini belirten evlilik beyannamesi istenilen ülkedeki konsolosluğa başvuru ile gerçekleşiyor. Konsoloslukta bildirim için başvuru formu doldurmaları gerekiyor. Evlilik ehliyet belgesi ise kişilerin evlenmelerine sorun teşkil edecek herhangi bir durumlarının olmadığını kanıtladıkları belgedir. Türkiye nüfus müdürlüklerinden başvuru yapılarak alınan belgenin yurtdışında da geçerli olması için mutlaka apostilli olması gerekiyor.

 

 

Yorum Yap