Gelin cilt bakımı
Gelin cilt bakımı için en parlak tavsiyeler

Gelin Cilt Bakımı İçin Harika Tavsiyeler

Cilt bakımı başta sağlık için önemlidir. Yalnızca “Düğünüm var, aman cildim tahriş olmasın, leke bulunmasın” demeyin. Her zaman bu hassasiyeti gösterin. Gelelim gelin cilt bakımı için birbirinden önemli püf noktalara. Düğün günü gelip çatmaya başladıkça haliyle kadınlarda büyük bir stres hasıl oluyor. Hemen her gelinin hayali olan göz kamaştırıcı bir gelin olmak tutkusu, bazen stresi de beraberinde getiriyor. Bunun önüne geçmek için öncelikle kendini rahatlatmalı ve gevşek tutmalısın. Stres birçok hastalığın tetikleyicisi ve sebebi olduğu gibi, cilt üzerinde de uzun süreli tahrişlere, lekelere ve çeşitli alerjilere sebebiyet verebilir.

Pürüzsüz bir cilt için ilk önemli husus olan stresi def ettikten sonra, gelelim sağlıklı, güzel mi güzel cildimize… Nasıl elde edeceğimizi anlatmadan önce kafanızdaki tüm sıkıntı ve sorunlardan kurtulmaya çalışın. Panik yapmak, yapmanız gereken en son şeydir.

Gelin Cilt Bakımı İçin Neler Ön Planda Tutulmalı?

Cilt bakımları seansları teşhise dayanır. Cildini tanımadan ona uygun bir tedavi ve bakım uygulamak son derece zararlı olabilir. Kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimiyle karşılaşmamak için, cilt tipini öğrenmeli ve buna göre bakıma başlamalısın. Bu sayede çok daha isabetli sağlıksal rutine kavuşacaksın.

Duş ya da banyoyu en mistik ortamlarda yapmaya çalışın. Belki haftada bir kadınlar hamamı da yapabilirsin. Önemli olan burada vücuttaki stresi atmak, tamamen deşarj olmaktır. Birçok hamamda masaj hizmeti de sunulur. Kesinlikle bu iyiliği kendine göstererek, iyice pamuk kıvamına gelebilirsin. Çok sıcak olmayan su ile banyonu yaparken gözeneklerinin temizleneceğini aklından çıkarma.

Gelin Cilt Bakımı İçin Öneriler
Cilt Bakımı İçin Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gelin cilt bakımı tavsiyelerimizden bir diğeri de peeling. Tıkalı gözenekleri açmanın, birikmiş kirleri atmanın en uygun yollarından biri olan peeling yaptırmak cilde muhteşem bir katkı sağlayacaktır. Bunu bir rutine haline dönüştürerek ayda birkaç kez yapmakta zarar olmayacaktır. Cildin nemli kalmasına özen göstermen gerekiyor. Kuru ve soğuk havalar ciltleri çok olumsuz etkiler. Çok fazla sıcakta kalmak da aynı şekilde deforme yaşatabilir. Kullanacağın nemlendiricilerle bu sorunun üstesinden gelebilirsin. Cildin için en iyisi olan neyse onu seçmeni tavsiye ediyoruz. Bu sayede cildin çok daha esnek kalacak ve kırışmalar da engellenmiş olacaktır. Özellikle birçok kadının korkulu rüyası olan göz çevresi kırışıklıkları bu önlemlerle bir nebze öteleyebilirsin.

Vücudunu bir robot gibi kullanmaktansa çok daha dinlendirdiğin naif bir yapı olarak düşün. Nasıl ki bir telefonu şarj etmeden onu verimli kullanamazsın, bedenin de aynı şekilde şarja, deşarja ihtiyacı vardır. Asla seni strese sokacak işlerle iştigal halinde olma. Kendini huzurlu hissedeceğin anların hayalini kurarak, sıkıntıyı hayatından def etmeye çalış. Saatlerce bir şeyle uğraşma. Bir şeye çok fazla odaklanma. Endişelerini dizginle. Gün içinde küçük sieastalar yaparak bedenini rahatlat. Yemek düzenine mutlaka önem ver.

Gelin Cilt Bakımı İçin Meyveler

Yemekten söz açılmışken bol bol meyve tüket. Antioksidan deposu olan meyveler sana hem vitamin sağlarken hem de cilt bakımında yardımcı olacaklar. Yeşil elmanın cilt bakımında ne kadar üst düzey bir yardımcı olduğunu söylememize artık gerek yoktur sanırım. Gelin cilt bakımı tavsiyelerimiz arasında meyve tüketiminin altını şiddetle çiziyoruz.

Meyve kürleri yaparak cildine uygulayabilirsin. Bu kürleri profesyonellerden yardım alarak yapmak çok daha akıllıca olacaktır. En doğal maske, meyvelerle yapılan maskelerdir. Kozmetik ille de kullanacaksan bari biraz da doğal olan şeylere de bakmalısın derim.

Kesinlikle İhmal Etmemeniz Gerekenler!

  1. Ellerini günde defalarca yıka. Bileklere kadar ve en az yarım dakika.
  2. Öksürüp, tıksırırken asla eline değil, dirseğine veya omuzuna doğru hapşır.
  3. Yüzün oyuncak değil, gerekli olmadıkça dokunma ve başkalarının da dokunmasına izin verme.
  4. Çok fazla kalabalık içerisinde bulunma. Kapacağın türlü virüsler hiç beklemediğin cilt sorunlarının ateşleyicisi olabilir.
  5. Eğer kırgınlık ve yorgunluk varsa kendini yorma, evinde kal. Güzel bir bitki çayı iç. Limon, zencefil gibi şeyleri sürekli elinin altında bulundur.

Sürekli sabunla yıkanan bir cilt bir zaman sonra tahriş olmaya başlayacaktır. Sabun cildi kuruttuğu için kuru ciltlerin tahriş olma olasılığı çok daha fazla olur. O yüzden sabunu ellerde kullanmak daha ideal olanıdır. Yüzün için ayrıca bakım ürünleri kullanabilirsin. Güneşin ciltteki sivilcelere ve siyah noktalara iyi geldiği, onları yok ettiği şehir efsanesini duymuşsundur. Buna inanma. Güneşte fazla kalma. Bronzlaşmak adı altında yapacağın o aktivite cildine kötü uyarılarla geri dönebilir. Yüz bölgeni özellikle güneşin yakıcı ışınlarından koruman gerekir.

Cildin için sağdan soldan duyduğun her şeyi kullanmamalısın. Cilt yararlı olarak da kanıtlanmış olsa hemen her şeyi kabul etmez. Ters tepebilir. Bu hataya düşmemek için en iyi seçenek uzmandan yararlanmak olacaktır. İnsanların onca sene “cildiye doktoru” olmak için okumasının anlamı olması gerekir, öyle değil mi?

Cildinizi Nasıl Mükemmel Bir Görünüme Kavuşturursunuz?

Cilt Bakımı
Maskeler ve çeşitli kürler deneyin

Gelin cilt bakımı tavsiyelerimizde şimdi de gelelim kusursuz görünüme kavuşmak için yapman gerekenlere… Öncelikle temizlik! Temizliğin imandan geldiğini belirterek, cilt için olmazsa olmaz ilk kuraldır. Süt bu konuda en büyük destekçin olacak. Köpük barındırmayan temizleyiciler de elinin altında olması gerekir. Eğer sık sık makyaj yapıyorsan (asla önermiyoruz) yüzünü önce temizlik kremiyle bir güzel temizleyin ondan sonra yüzünü istediğin gibi yıkayıp durulayabilirsin. Eğer yağlı bir cilde sahipsen asidik tonik kullanmak çok faydalı olacaktır.

Kusursuz bir cilt için nemli yapının önemi oldukça büyük. Bunun için cildine uygun hangi krem varsa onu arayıp bulmalısın. Ürünün üzerinde tam senin cildin için uygunmuş gibi görünen bir kremin hiç de etkili olmadığını gördüğünde, aramaya devam edip en uygununu bulana kadar bu arayışa son vermemelisin. Sihirli değnek gelip yüzüne dokunacak, her şey mükemmel olacak diye kimse demiyor. Bunlar hep rutinin parçası olacaklar ki zamanla mükemmelliğe doğru gidebilesin.

Gelin Cilt Bakımı Uygulamaları

Benzoil peroksit: Antibakteriyeldir. Yağlı ciltler için biçilmiş kaftan.

C vitamini: Akne ve sivilcelerin düşmanı. Güzelliğin dostu.

Cildinde görünen birtakım lekeleri gidermeden önce onlara neyin yol açtığını öğrenmen gerekir. Tedavi için önce teşhis şarttır. Yoksa sürekli başa dönersin ve bir paradoksa sürüklenirsin. Cildin yaş aldıkça parlaklığını yitirmesi çok normaldir. Eski canlılığını bekleme. Nem oranı düşmeye başladığı için (bunu doğal olmayan yollarla artırmak pek mümkün değildir) kusursuzluğu da gün geçtikçe kaybolacaktır. Ancak çok daha sağlıklı görünen cilt için de birçok önlem mevcut. Detoks olarak da bilinen yöntemlerle cildine en uygun tedavi ve bakımı sağlayabilirsin. Gelin cilt bakımı tavsiyelerimizi beğendiyseniz yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Yorum Yap

Your email address will not be published.