2024 Düğün Masrafları Ne Kadar? Evlenmek Ne Kadar Tutar?

Evlenmeye karar veren kişiler düğün masrafları hakkında ciddi bir araştırmaya girişirler. 2024 düğün masrafları da bu yıl düğün yapmaya karar veren kişiler tarafından araştırılır. Düğün yapabilmek için düğün mekanı, gelinlik, damatlık, fotoğraf çekimi gibi farklı masraflar bulunur. Düğün yapmak isteyen kişiler her bir başlık için araştırma yapmalı ve bu başlıklarda ortalama olarak ne kadarlık bir masraf çıkarılacağını listelemelidir. Yapılan listeleme sayesinde mekanların karşılaştırılması veya fiyatların karşılaştırılarak en uygun fiyatların seçilmesi gibi işlemler gerçekleştirilebilir. Kusursuz bir düğün isteyen ve en özel gününü keyifli şekilde geçirmek isteyen kişilerin hazırlıklarına 6 ila 12 ay öncesinden başlaması gerekir. Özellikle düğün mekanının düğünden uzun zaman önce seçilmesi fiyatların daha uygun olmasını sağlayacaktır.

Düğün Masrafları Nelerdir?

2024 düğün masrafları hakkında araştırma yapan kişiler ortalama bir düğünün ne kadara mal olabileceğini görebilirler. Düğün yapmak için öncelikle düğünün hangi mekanda yapılacağına karar vermek gerekir. Düğün mekanı ve organizasyonlar hakkında araştırma yapan kişiler 300 kişilik bir düğün için ortalama olarak mekanların 100.000 ile 150.000 Türk lirası arasında değiştiğini görebilirler.

Düğün Masrafları Nelerdir?
Düğün Masrafları Nelerdir?

Düğün yapılırken olmazsa olmazlar arasında gelinlik ve damatlık da bulunur. 2024 yılında ortalama bir gelinlik 20.000 Türk lirasından başlar. Damatlık fiyatı da 8.000 Türk lirasından başlayarak tercih edilen kumaşa ve modele bağlı olarak artış gösterir. Düğün gününü ölümsüzleştirmek isteyen kişiler fotoğraf çekimi yaptırmak ister. Fotoğraf çekimi için ortalama 7000 ile 10.000 Türk lirası arasında bir bütçenin ayrılması gerekir.

Gelin saçı, gelin makyajı, gelin arabası süsleme ve nikah şekeri gibi başlıklar da düğün masrafları listesinin olmazsa olmazlarıdır.

  • Ortalama bir gelin saçı ve makyajı için 10.000 Türk lirasına ihtiyaç duyulurken gelin arabası süslemek için 6.000 Türk lirasını gözden çıkarmak gerekir.
  • Nikah şekeri için 4.000 liralık bir bütçenin ayrılması düğün davetiyeleri için de minimum 5000 Türk lirasının gözden çıkarılması gerekir.
  • Gelin ayakkabısı, gelin tacı veya kına malzemeleri gibi gelin aksesuarları da ortalama 5.000 Türk lirası tutacaktır. Tüm bu fiyatlar tercih edilen modellere veya alışveriş yapılan zamana göre değişiklik gösterebilir.
  • 2024 düğün masrafları için 200 bin Türk lirasının gözden çıkarılması gerekir. 200.000 liralık bu masraf içerisine geline takılacak takılar, orkestra ve düğünde yapılacak danslar için dans kursu gibi fiyatlar yer almaz.

Düğün Dışı Masrafların Ücreti

Düğün yapmak için sadece düğün gününün organize edilmesi yeterli değildir. Söz, nişan, kına gecesi gibi farklı özel günler de düğünden önce organize edilmesi gereken günlerdir. Söz ve nişan yapmak isteyen kişiler mekan için 60 bin Türk lirası, yüzükler için 50.000 Türk lirası ve organizasyon için 10.000 Türk lirasını gözden çıkarmalıdır. Bu özel günde tercih edilen pasta için 4.000 Türk lirası, elbise için 4.000 Türk lirası, takım elbise için 3.000 Türk lirası ve çiçek çikolata için de 3.000 Türk lirasının gözden çıkarılması gerekir. 2024 yılında söz veya nişan yapmak isteyen kişilerin ortalama 140.000 Türk lirasına ihtiyacı vardır.

Düğün Dışı Masrafların Ücreti
Düğün Dışı Masrafların Ücreti

Bekarlığa veda veya kına gecesi yapmak isteyen kişiler de kına mekanı ve kına malzemeleri için 20.000 Türk lirasına ihtiyaç duyar. Kına elbisesi, saç ve makyaj için de ortalama 8.000 Türk lirasına ihtiyaç duyulur. 2024 yılında bekarlığa veda ya da kına yapmak isteyen kişilerin ortalama 28.000 Türk lirası harcama yapması gerekir.

2024 düğün masrafları içerisinde çeyiz masrafları da önemli bir yere sahiptir. Düğün hazırlığı yapan kişiler ev eşyası veya çeyiz eşyası gibi farklı eşyaları da satın almak durumundadır. 2024 yılında ev dizmenin masrafı 400 bin Türk lirasından başlar. Elektronik eşyaları için 130.000 lira, mutfak eşyaları için 80.000 lira, oturma odası yatak odası gibi odalar içinse ortalama 80 bin liranın gözden çıkarılması gerekir. 2024 yılında sıfırdan bir ev dizmek isteyen kişilerin ortalama 400 bin Türk lirasına ihtiyacı vardır. Düğünden sonra balayı yapmak isteyen çiftler ise yurt içinde veya yurt dışında tercih ettikleri mekanlara bağlı olarak ortalama 100.000 Türk lirası bir masraf ile karşılaşır.

Sık Sorulan Sorular

Düğün masraflarını etkileyen faktörler nelerdir?

Düğün masraflarını etkileyen faktörler arasında davetli sayısı, düğün mekanı, gelinlik ve damatlık seçimi, catering hizmetleri, fotoğrafçı ve müzik gibi hizmetlerin kalitesi ve diğer detaylar yer alır.

Düğün masraflarını azaltmanın yolları nelerdir?

Düğün masraflarını azaltmanın yolları arasında daha küçük bir davetli listesi oluşturmak, uygun fiyatlı mekanlar ve hizmetler seçmek, gelinlik ve damatlığı kiralama veya ikinci el seçeneklerini değerlendirmek gibi yöntemler bulunur.

Yorum Yap