Hangi Mevsimde Hangi Düğün Çiçeği Seçilir?

Mevsimlere göre kullanılması gereken düğün çiçekleri farklılık gösterir. Bu nedenle evlenme aşamasında olan gelin adayları bulundukları mevsime en uygun gelin çiçeğini seçmek ister. Mevsimde düğün çiçeği olarak hangi çiçeklerin seçilmesi gerektiği hakkında araştırma yapılması gerekir. Mevsiminde gelin çiçeğinin kullanılması hem daha uygun maliyetli olması hem de çiçeğin daha uzun süre saklanabilmesi için önemlidir. Bu nedenle düğün bütçesini çok fazla zorlamak istemeyen ve mevsimin en güzel çiçeklerinden seçim yapmak isteyen kişilerin mevsimle uyumlu düğün çiçeği seçmesi gerekir. İlkbahar düğünlerinde, yaz düğünlerinde ve sonbahar düğünlerinde kullanılması gereken çiçekler farklılık gösterir. Her çiçek kendi mevsiminde güzel olduğunu için evlenmek isteyen kişilerin mevsiminde çiçek kullanması ile istedikleri hoş gelin çiçeklerine sahip olabilir.

İlkbahar Düğünü Çiçekleri

İlkbahar Düğünü Çiçekleri
İlkbahar Düğünü Çiçekleri

Mevsiminde düğün çiçeği kullanmak için ilkbahar mevsiminde hangi renklerde çiçeklerin kullanılması gerektiği merak edilir. Bahar aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonu açılır. Düğün sezonunun açılması ile ilkbaharda düğün yapacak olan kişiler düğün çiçeği arayışına girişir. İlkbahar aylarında yapılacak düğünlerde tercih edilmesi gereken çiçekler arasında zambak ve nergis dikkat çeker. Bu çiçekler hem gelin çiçeği olarak kullanılabileceği gibi hem de düğüne katılan davetlilerin masasında süsleme olarak kullanılabilir. Farklı renklerde tercih edilen çiçekler içerisine lalelerin katılması ile istenilen hoş görünümlü düğün çiçekleri tasarlanabilir. İlkbahar döneminde nergis ve zambak kullanılabileceği gibi şakayık çiçeklerine de düğün çiçeğinde yer verilebilir. Gelin çiçeği seçiminde gelinlikte kullanılan renkler ve damatlık rengi ile uyumlu gelin çiçekleri seçilmelidir.

Yaz Düğünü Çiçekleri

Yaz aylarında düğün yapan kişiler renkli çiçeklere yönelebilirler. Yaz düğünlerinde lavanta ve manolya gibi hem güzel kokan hem de görselleri ile dikkat çeken çiçekler tercih edilebilir. Manolya ve lavanta güzel renklere sahip olmaları ile hem sade düğün planlayan hem de renkli konseptler tercih eden gelinler tarafından tercih edilebilir. Yaz düğünlerinde zambak papatya gibi daha hoş görünümlü düğün çiçekleri de tercih edilebilir. Yaz aylarında düğün yapmak isteyen çiftlerin gelin çiçeğini mevsimine uygun seçmesi gerekir. Aksi halde alınan gelin çiçeklerinin bozulması ve uzun süre korunamaması gibi durumlarla karşılaşılabilir. Düğün çiçeklerini daha uzun süre saklamak isteyen gelin adayları çiçekçi ile konuşarak çiçeklerinin sıcak hava koşullarına karşı nasıl korunabileceğini öğrenebilir. Bu sayede alınan çiçekler düğün gününe kadar tazeliğini koruyacak hem de hemen bozulmayacaktır.

Kış ve Sonbahar Düğünü Çiçekleri

Kış ve Sonbahar Düğünü Çiçekleri
Kış ve Sonbahar Düğünü Çiçekleri

Sonbahar ve kış düğünlerinde pastel tonlarına daha fazla yönelindiği görülür. Sonbahar ve kış aylarında düğün yapmak isteyen kişiler daha yumuşak renklerden çiçekler tercih etmelidir. Sonbahar aylarında gerçekleştirilen düğünlerde orkide ve kasımpatı gibi düğün çiçekleri tercih edilebilir. Gelin çiçeklerinin yanı sıra sonbahar aylarında kuru dallar da kullanılarak gelin çiçeği sonbahara uygun hale getirilebilir. Düğün salonlarında gerçekleştirilen düğünlerde orkide kasımpatı gibi çiçeklerin yanına kuru dallar kullanılarak hazırlanan aranjmanlar masaları süsleyecektir.

Kış aylarında düğün yapmak isteyen kişiler mevsimde düğün çiçeği bulmakta zorlanabilir. Kış aylarında tercih edilecek olan çiçeklerin soğuk havaya karşı dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir. Düğün konsepti ile uyumlu düğün çiçeklerini seçilebilmesi için kış aylarında kardelen sıklıkla tercih edilir. Kardelen hoş görünümü ile dikkat çekerken düğün konseptine uygun olarak sümbül ya da kamelyalar da tercih edilebilir. Düğün salonlarında kamelya, sümbül, süsen gibi çiçeklerin tercih edilmesi ortamda istenilen hoş görünümün yakalanmasını sağlayacaktır. Kış aylarında canlı çiçekler bulmak zor olduğundan kurutulmuş çiçeklerin de sıklıkla tercih edildiği görülür. Kurtulmuş çiçekler ile hazırlanan aranjmanlar kış aylarında istenilen renkli düğün çiçeklerinin hazırlanmasını sağlayacaktır.

Sık Sorulan Sorular

İlkbahar düğünlerinde hangi çiçekler tercih edilir?

İlkbahar düğünlerinde genellikle laleler, sümbüller, manolyalar, şakayıklar ve papatyalar gibi canlı ve renkli çiçekler tercih edilir.

Yaz düğünlerinde hangi çiçekler popülerdir?

Yaz düğünlerinde genellikle güller, krizantemler, dahlialar, lavantalar ve gelincikler gibi dayanıklı ve parlak renkli çiçekler tercih edilir.

Sonbahar düğünlerinde hangi çiçekler kullanılır?

Sonbahar düğünlerinde genellikle kasımpatı, çiğdem, hortensya, orkide ve kadife çiçekleri gibi sıcak renkli ve dokulu çiçekler tercih edilir.

Kış düğünlerinde hangi çiçekler tercih edilir?

Kış düğünlerinde genellikle beyaz gül, zambak, nergis, karanfil ve anemon gibi zarif ve klasik çiçekler tercih edilir.

Yorum Yap