Düğün saçı modeli, en mutlu ve en özel günde gelin adaylarının kendilerini çok daha zarif, çok daha şık hissetmesi noktasında büyük rol oynuyor. Birbirinden çeşitli özelliklere sahip pek çok saç modeli, birbirinden çeşitli pek çok gelinlik modeli ile son derece bütün ve uyumlu bir görünüm oluşturuyor. Örneğin bohem ve retro gelinlik modelleri dağınık saç modelleri ile harika görünüyor.

Düğün Saçı İçin Dikkat Etmenin Önemi

Çabuk dağılan ve ince telli saçlara sahip olan kişilerin, dağınık saç modellerini tercih ederken çeşitli faktörleri de göz önünde bulundurması gerekli oluyor. Buğulu bir saç spreyi kullanmak doğal görünümünüzü bozabilir. Tersine, saçınız çok çabuk yıpranırsa, saç stiliniz hasara karşı daha duyarlı olacaktır. Bunun için güvenilir bir kuaförün ellerine emanet etmeniz gerekir. Belki de düğün saç modelinizi önceden prova edebilir ve saç modelinizi seçmeden önce saçınızın günde kaç saat dayanabileceğini görebilirsiniz. Dilerseniz kabarık ve salaş görünümlü bir saç modelini de tercih edebilirsiniz. Bu saç modeli, çok sayıda saç kökü olan kadınlar için idealdir.

Böyle bir düğün saçı modeli ile düğün gününüzde yanınızda maşa götürmeyi de seçebilirsiniz. Düğünde çok yorgun olduğunuzda dinlenirken yakın dostlarınız bu konuda size destek olabilir. Gelin saçı modeliniz dağınık ve salaş ise kronlar ve taş aksesuarlar ile saç modelinizi çok daha kusursuz bir yapıya dönüştürebilirsiniz.

Düğün Saçı Modeli Nasıl Olmalı?
Düğün Saçı Modeli Nasıl Olmalı?

Düğün Saçı Modeli İçin Nelere Dikkat Etmek Gerekiyor?

Özel bir güne hazırlanmak çok eğlenceli ancak biraz da yorucu olabilir. Düğün müzikleri listesi yapmak, misafirleri ağırlamak gibi pek çok uğraştığınız nokta olacaktır. Aralarından seçim yapabileceğiniz onlarca seçenek size tatlı bir yorgunluk verecek. Elbette herkes en güzel gününde tepeden tırnağa mükemmel görünmek için uğraşır. Giysiler, ayakkabılar ve çantalar sizi bu maceranın yıldızı gibi gösterebilir ama doğru saç modeli ve makyaj onu tamamlamaz ise çok da ideal görünümler elde edilemez. Nişan, düğün gibi özel günler için tercih edilen abiye saç modelini seçmeden önce dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır.

Diyelim ki bir düğün için saç modeli arıyorsunuz. Seçiminizi en çok etkileyen faktör düğünün nerede yapılacağıdır. İkinci etki faktörü ise yaştır. Yaşa uygun seçimler yapmak, zarafet için temel bir kuraldır. Böyle özel bir günde kimse doğal olarak olduğundan daha yaşlı görünmek istemiyor. Bu nedenle kıyafet, saç ve makyajın yaşına uygun olması gerekir. Bu noktada da gelin saçı nasıl olmalı sorusuna farklı yanıtlar verebiliriz.

Düğün Saçı Modeli Nasıl Olmalı?
Düğün Saçı Modeli Nasıl Olmalı?

Şık bir elbise ve ayakkabı seçtikten sonra, şıklığınızı mükemmelleştirmek için bir sonraki adıma hazırsınız. Saçlarınız sizi gölgede bırakmamalı, kombininizi taçlandırmalı. Binlerce farklı düğün saç modeli arasından yapılan tercihler göre değişebilir. Straplez bir kıyafet tercih ediyorsanız açık saç modelini düşünebilirsiniz. Yüzünüzün bir tarafında su dalgası ve kalın dalgalı saç modelleri olabilir. Bir gece elbisesine uyumlu ve kendinden emin bir saç modeli tercih etmek gece boyu kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Bu noktada bütünlük katan topuz saç modellerini inceleyebilirsiniz. Topuz saç modelleri söz konusu olduğunda seçenekler sonsuzdur.

Zarif şıklığı yakalamak için oldukça hafif bir topuz modeli tercih edebilirsiniz. Yanlardan veya ortadan toplanan topuz modelleri de çok şık duruyor. Topuzunuz ister bol olsun ister sıkı olsun, yüz şekliniz en az kıyafetiniz kadar önemlidir. Yüz tipinize göre at kuyruğu tipi, örgü tipi arasından seçim yapabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Düğün Saçı Modelleri

Düğün saçı modeli için bir başka yazımızda kısa, uzun, küt vb. saçlar için detaylı açıklama yapacağız. Ancak düğün saçı nasıl olmalı diye merak ediyorsanız bunun için bahsedeceğimiz önemli ipuçları yer alıyor. Gelinlik giyildiği için gelin saçının da illa topuz olacağını düşünüyorsanız bu noktada yanılıyorsunuz. Gelinin düğünde gösterişli olmaya hakkı vardır ve bunu saçlarınıza kolayca uygulayabilirsiniz. Kolay gelinlik saçı yöntemleri şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Topuz gelin saçı Sık tercih edilse de önemli olan yüz tipine uygun olan modelin bulunması. Enseden ve yandan olacak şekilde iki farklı türde ayrım yapabilirsin.
Açık gelin saçı Son dönemlerde popüler. Gelinliğin yakası açıksa saçları da açık bırakmak iyi bir tercih olacaktır.
Atkuyruğu gelin saçı Özellikle açık hava düğünlerinde tercih edilebilir. Gelinliğin geniş bir sırt dekoltesi varsa ortaya harika bir görünüm çıkacaktır.
Örgülü gelin saçı Farklı türleri olsa da tepeden örgü yapılmış bir model özellikle ışıltıyı arttırmak için çok yarar sağlayacaktır.

 

Sık Sorulan Sorular

Düğün saçı için ne zaman randevu almalıyım?

İdeal olarak, düğün tarihinden en az 3-6 ay önce kuaförle iletişime geçmek önemlidir. Böylece kuaförle saç modelinizi planlama ve gerekli bakım uygulamalarını yapma fırsatı bulabilirsiniz.

Hangi saç modeli gelinlikle uyumlu olur?

Gelinliğin tarzı ve yakası, saç modelinizi belirlemede önemli bir etkendir. Straplez bir gelinlik için özgür bırakılmış saçlar veya yarı topuzlar harika bir tercih olabilir. Kapalı yakalı bir gelinlik için ise düzgün bir topuz veya örgü modelleri uygun olabilir.

Saç rengimi değiştirmeli miyim?

Düğünden önce saç renginizi değiştirmek istiyorsanız, bunu mümkünse birkaç ay önce yapmalısınız. Ani renk değişiklikleri, saçın sağlığına zarar verebilir. Eğer saç renginizi değiştirmeyi düşünüyorsanız, uzman bir kuaförle görüşerek en uygun tonu belirlemeniz önemlidir.

Yorum Yap