Hangi Mevsimde Hangi Düğün Çiçeği Olmalı?

Düğün çiçeği gelinlerin en kıymetli aksesuarlarından biridir. Her gelinin sahip olması gereken bir aksesuar olarak değerlendirilen ve kıyafetinizi tamamlayan düğün çiçeği, oldukça etkileyici bir parçadır. Düğün çiçeği konusunda seçim yapmakta zorlanıyor olabilirsiniz.

Hayatınızın en güzel günlerinden biri olan düğün gününüzü unutulmaz hale getirecek bazı önemli detaylar bulunur. Bunların arasında ise kıyafetleriniz ve aksesuarlarınız yer alır. Düğünde görüntünüzü bir bütün haline getirecek en önemli aksesuar düğün çiçeğinizdir.

Düğün çiçeği seçimi esnasında dikkat edilmesi gereken bazı etkenler bulunur. Bu etkenlerin başında ise düğünün yapılacağı mevsim gelir. Her mevsim kullanılması gereken farklı bir düğün çiçeği bulunur. Mevsime uygun düğün çiçeği seçmek çiçeklerinizin çok daha etkileyici bir görüntüye sahip olmasına yardımcıdır.

İlkbaharda Yapılacak Düğünler İçin Düğün Çiçeği Seçimi

İlkbaharda Yapılacak Düğünler İçin Düğün Çiçeği Seçimi
İlkbaharda Yapılacak Düğünler İçin Düğün Çiçeği Seçimi

Düğün denildiğinde herkesin aklına farklı bir detay geliyor olabilir. Çiçeklerin yeni yeni açmaya başladığı ve doğanın canlandığı ilkbahar ayları en romantik Mevsimlerden biridir. Havalar ısınmaya başladığı için kır düğünleri adına da ideal olan ilkbahar, düğün mevsimi olarak anılır. Düğün çiçeği seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli etkenin mevsimi olduğunu söylemiştir. Eğer düğününüzü ilkbahar ayında gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız güzel kokulu ve renkli buketleri tercih edebilirsiniz. Doğanın uyanmaya başladığı ilkbahar ayı düğün çiçeği konusunda da en ayrıcalıklı zamandır. İlkbaharda yapılacak düğünler için şakayık, zambak, nergis veya frezya tercih edilebilir. Düğün çiçeği seçimi yalnızca kullanacağınız çiçek için değil, süslemeler için de önemlidir. Elinizde olan bir buket çiçeğin farklı versiyonlarını masa üzerlerine de yerleştirebilir, dekoratif açıdan da etkileyici bir görüntü yakalayabilirsiniz. Dilerseniz evde düğün çiçeği yapmayı da basit adımlarla tercih edebilirsiniz!

Yaz Düğünleri İçin Düğün Çiçeği Nasıl Olmalı?

Yaz ayları düğünlerin en çok gerçekleştiği sezondur. Sıcak havaların etkisi altında olunan yaz ayları, eğlenceli organizasyonlar için idealdir. Bununla birlikte yaz aylarında farklı çiçek seçeneklerine ulaşmakta oldukça kolaydır. Yaz düğünleri için tercih edilebilecek farklı çiçek seçenekleri bulunur. Papatya, karanfil, manolya, zambak veya lavanta gibi rengarenk bir seçki içerisinden yapabileceğiniz tercih hayat boyu saklayacağınız bir çiçek buketine sahip olmanızı sağlar.

Yaz Düğünleri İçin Düğün Çiçeği Nasıl Olmalı?
Yaz Düğünleri İçin Düğün Çiçeği Nasıl Olmalı?

Bu doğrultuda yaz aylarında düğün yaparken dikkat etmeniz gereken bazı önemli etkenler olduğunu bilmelisiniz. Sıcak hava için olumlu bir hava koşulu olduğunu ancak özellikle çiçekler için olumsuz etkiler yaratabileceğini söylemek gerekir. Yaz düğünleri için tercih ettiğiniz çiçek sıcaktan bozulabilir veya etkileyici görüntüsü kısa süre içerisinde kaybolabilir. Bu gibi bir problem istemiyorsanız profesyonel bir çiçekçi ile anlaşmalısınız. Çiçekçiler gelişen teknolojiden yararlanarak çiçeklerin kısa süre içerisinde ya da sıcak hava sebebiyle bozulmasını engellemek adına farklı yöntemler kullanırlar. Bu sayede hava ne kadar sıcak olursa olsun çiçeklerini ilk anki gibi etkileyici ve büyülü bir görüntü sunmaya devam eder.

Sonbahar ve Kış Aylarında Yapılacak Günlerde Nasıl Bir Çiçek Tercih Edilebilir?

Düğün çiçeği hangi mevsimde yapıldığı fark etmeksizin her mevsim için önemli bir aksesuardır. Havaların soğumaya başladığı ve zorlu hava şartlarının beraberinde geldiği sonbahar ve kış ayları, doğanın uykuya geçtiği zamanlardır. Bu sebeple sonbahar ya da kış aylarında düğün yapmak istiyorsanız çiçek seçimi sınırlı olabilir. Sonbahar ve kış aylarında koyu pastel ve yumuşak renkli çiçekleri tercih edebilirsiniz. Örneğin orkide,  hezaren ve kasımpatılar sonbahar için en ideal düğün çiçeği seçenekleri arasındadır.  Bununla birlikte kış aylarında düğün yapmak istiyorsanız düğün çiçeği için kamelya, sümbül, kardelen veya süsenleri tercih edebilirsiniz. Canlı çiçeklerin arasında kuru çiçek dalları ekleyerek etkileyici bir aranjman ile unutulmaz bir aksesuara sahip olabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular

İlkbahar düğünlerinde hangi çiçekler tercih edilmelidir?

İlkbahar düğünlerinde genellikle laleler, sümbüller, nergisler, zambaklar, şakayıklar, manolyalar gibi mevsim çiçekleri tercih edilir. Bu çiçekler, canlı renkleri ve taze görünümleriyle ilkbaharın enerjisini yansıtır.

Yaz düğünlerinde hangi çiçekler daha uygun olur?

Yaz düğünlerinde papatyalar, güller, gelincikler, güneş çiçekleri, dahlialar gibi renkli ve canlı çiçekler tercih edilir. Bu çiçekler, yazın sıcak ve neşeli atmosferini yansıtarak düğüne canlılık katar.

Sonbahar düğünlerinde hangi çiçekler kullanılmalıdır?

Sonbahar düğünlerinde genellikle krizantemler, kasımpatılar, papatyalar, ekinoks çiçekleri, güller gibi sonbahar renklerine uygun çiçekler tercih edilir. Bu çiçekler, sonbaharın sıcak tonlarını ve romantik atmosferini yansıtır.

Kış düğünlerinde hangi çiçekler daha uygun olur?

Kış düğünlerinde genellikle beyaz gül, nergis, zambak, menekşe, karanfil gibi beyaz ve pastel tonlardaki çiçekler tercih edilir. Ayrıca, kışın simgesi olan kızılçam dalları, yaban mersini dalı gibi doğal süslemeler de kullanılabilir.

Yorum Yap